Manon-troppo » Specials » Schriftelijke schrijfcursussen

Schriftelijke en online cursussen creatief schrijven

Schriftelijke en online cursussen creatief schrijven Wil je je creatief schrijftalent verder ontwikkelen? Maar is je belangstelling zo breed dat jij je nu nog niet op een bepaald genre wilt vastleggen? Mogelijk past bij jou dan het beste een compacte, algemene schriftelijke of online schrijfcursus. Weet je al wel in welk specifiek genre of specifieke genres je wilt gaan schrijven, dan kun je kiezen voor een cursus die speciaal op dat genre is gericht. Denk bijvoorbeeld aan romans, of korte verhalen, kinderverhalen, essays, blogs of columns of autobiografisch schrijven.

Algemene cursussen creatief schrijven

Ben jij een van die beginnend schrijvers die ervan dromen om ooit hun eigen verhalen, romans of verzamelde columns in hun boekenkast te zien staan? Wil je graag weten hoe je het creatief leren schrijven effectief kan aanpakken?

De basisvaardigheden om succesvol te schrijven kun je leren in een algemene cursus creatief schrijven. Denk bijvoorbeeld aan de schriftelijke cursus Schrijven van de LOI. Deze biedt een solide ondergrond om je creatieve schrijfvaardigheid verder te ontwikkelen.

Cursussen verhalen en romans schrijven

Heb je geen gelegenheid om overdag of 's avonds aanschuifonderwijs te volgen? Maar wil je toch verder komen op het gebied van het leren schrijven van romans of verhalen? Denk dan eens aan een schriftelijke of online cursus op dit gebied.

Er bestaan korte en langere cursussen om comfortabel thuis romans of verhalen te leren schrijven. Bekende cursusinstituten op dit gebied zijn de LOI, de NHA en het NTI. Daarnaast zijn de cursussen van de Schrijven Online Academie populair. Bij sommige cursusinstituten kun je je specialiseren in bijvoorbeeld korte verhalen voor kinderen (en tieners), in reisverhalen, in spannende verhalen of in fantasyverhalen.

Cursussen essays, columns en blogs of autobiografisch schrijven

Ook op het gebied van het schrijven van essays, columns of blogs of autobiografieën bestaan er verschillende schriftelijke en online lesmogelijkheden. In deze specifieke cursussen krijg je specifieke tips voor het schrijven in deze genres.

Begeleiding door en feedback van schrijfdocenten

Bij de meeste schrijfcursussen krijg je naast theorie op het gebied van creatief schrijven ook veel oefeningen. Sommige opdrachten kun je als huiswerk insturen om daarop feedback van een schrijfdocent, doorgaans een gepubliceerd auteur, te krijgen. Aan je docent kun je ook vragen over de cursus stellen.

Gerelateerde specials over schrijven

Kijk ook eens in de artikelen die deel uitmaken van de specials met tips over het schrijven van verhalen of over de titel en het slot van je artikel of blog.
Hoe vind je het juiste voorzetsel?

Hoe vind je het juiste voorzetsel?

De Nederlandse taal kan knap lastig zijn. Ook als Nederlands je moedertaal is. Hoe ga je tewerk als je niet zeker weet welk voorzetsel je in een bepaald geval wilt gebruiken? Op welke manier zoek je g…
Politieke humor als geheim wapen van schrijvers

Politieke humor als geheim wapen van schrijvers

Humor is een beproefd middel om lastige kwesties bespreekbaar te maken. Dat geldt ook voor politieke kwesties. Komieken en schrijvers maken soms gebruik van humoristische technieken om hun serieuze pu…
Schriftelijke en online cursussen creatief schrijven

Schriftelijke en online cursussen creatief schrijven

Wil je verder komen met creatief schrijven? Maar wil je, gezien je brede belangstelling, je nog niet direct op een bepaald genre vastleggen? Denk dan eens aan een van de korte, algemene schriftelijke…
Heeft het gedrukte boek nog toekomst? nieuws uitgelicht

Heeft het gedrukte boek nog toekomst?

Wat gaan de opkomst van iPad en e-reader voor het gedrukte boek betekenen? Wordt het papieren boek echt bedreigd door het e-book? Of is het eerder zo dat het gedrukte boek en het e-book naast elkaar b…
Gepubliceerd door Manon-troppo op 18-02-2012, laatst gewijzigd op 14-02-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.