Manon-troppo » Specials » Honden

Wat heeft je hond nodig?

Wat heeft je hond nodig? Wil je het beste voor je hond en zoek je informatie over wat een hond nodig heeft voor een lang, gezond en gelukkig leven? Wat is de kern van de hondenpsychologie volgens de internationaal beroemde hondenkenner Cesar Millan? Waar let je op bij het uitlaten van je hond? Hoe kies je het voer uit dat het beste bij jouw hond past? En hoe bescherm je je hond tegen een roofvogel of een vogel die in de broedtijd agressief is? Lees de tips.

Elementaire hondenpsychologie volgens Cesar Millan

Wat heeft een hond volgens Cesar Millan, bekend van de tv-serie The Dog Whisperer, precies nodig om gelukkig te zijn? Hoe zit het met lichaamsbeweging, het corrigeren van gedrag en het tonen van genegenheid?

Kalm en assertief gedrag van het baasje en kalm en onderdanig gedrag van de hond vormen de basis voor een hechte band die gebaseerd is op vertrouwen en respect. Hoe kun je als baasje ervoor zorgen dat je hond zich evenwichtig gaat gedragen? Hoe toon je als leider van de roedel kalm en assertief gedrag en op welke wijze roep je daarmee kalm en onderdanig gedrag bij je hond op? Op al deze vragen en meer vind je antwoord in het artikel over de psychologie van de hond.

Waar let je op bij het uitlaten van je hond?

Een wandeling is een mooie gelegenheid om je band met je huisdier te versterken. Welke zes tips heeft Cesar Millan om het uitlaten van je hond plezierig te doen verlopen?

Speciaal hondenvoer voor kleine honden: zin of onzin?

Natuurlijk geef je je hond graag kwaliteitsvoer. Maar wat voor hondenvoeding is nu het beste voor je hond? Stelt een klein ras andere eisen aan het voer dan een middelgroot of een groot hondenras?

Ook binnen het speciale voedingassortiment voor kleine honden zijn er allerlei verschillende varianten van hondenbrokjes: voeding die speciaal bedoeld is voor puppy's, of speciaal voor volwassen honden of speciaal voor senior honden. Ook voor middelgrote of grote honden bestaan er speciale brokken.

Het verschil tussen de diverse varianten hondenvoer zit niet alleen in de grootte van de brokken, maar bovendien in de samenstelling ervan. Waaruit bestaan die verschillen? Wat zijn betrouwbare merken? En heeft het echt zin om speciaal hondenvoer voor kleine honden te kiezen voor jouw eigen hond?

Hoe voorkom je een aanval van een onbekende hond

Veel hondenbeten zijn te voorkomen als je goed let op de nonverbale signalen. Lees welke dat zijn in: Hoe voorkom je een aanval van een onbekende hond.

Wat moet je doen na een hondenbeet?

Als je door een hond bent gebeten, heb je vaak een tetanusinjectie nodig en eventuele andere medische behandeling. Daarnaast is het verstandig melding te maken van of in bepaalde gevallen aangifte te doen bij de politie. Wat komt er allemaal kijken na een bijtincident? Je vindt alle informatie in: Wat je moet doen na een hondenbeet.

Wat voor honden vallen de mens aan?

Wat voor rassen en types honden vallen relatief vaak mensen aan? Welke andere factoren zijn van invloed op het risico van een hondenbeet? Uitgebreide informatie hierover vind je op Wat voor handen vallen de mens aan?

Hoe bescherm je je hond tegen aanvallende vogels?

Wat doe je om te voorkomen dat je hond tijdens een wandeling of thuis in de achtertuin door een grote vogel wordt aangevallen? En wat kun je zelf eenvoudig doen om een feitelijke aanval van een agressieve vogel of roofvogel af te slaan?

We staan er niet graag bij stil en gelukkig komt het in Nederland nog steeds weinig voor, maar sommige vogels zoals de Europese oehoe, buizerds en valken, zien kleine honden weleens als een lekker hapje. De opkomst van het houden van roofvogels als hobby brengt met zich mee dat het risico van een aanval door een roofvogel op je hond of ander huisdier groter wordt. Ook zijn er, overigens vreedzame, vogels die tijdens de broedtijd agressie vertonen richting mens en dier.

Ook al is de hond te groot of te zwaar om door een vogel mee de lucht in te worden genomen, toch kunnen de vogelklauwen je hond lelijk verwonden. Daarom is het van belang om te weten op welke manier je je hond kunt beschermen.
Lees de tips over het beschermen van je hond en het beschermen van jezelf tegen een aanvallende vogel.
Elementaire hondenpsychologie volgens Cesar Millan

Elementaire hondenpsychologie volgens Cesar Millan

Cesar Millan, de Dog Whisperer van de gelijknamige televisieserie, houdt zich bezig met het resocialiseren (‘rehabilitating’ ) van honden en het trainen van mensen voor de omgang met honden. Wat zijn…
Hoe bescherm je je hond tegen aanvallende vogels?

Hoe bescherm je je hond tegen aanvallende vogels?

We staan er zelden bij stil dat ook in Nederland en België er vogels zijn die een serieuze bedreiging voor je hond vormen. Dat is niet alleen het geval op het platteland, maar tegenwoordig soms ook in…
Hoe voorkom je een aanval van een onbekende hond?

Hoe voorkom je een aanval van een onbekende hond?

De meeste gevallen van beten en andere vormen van agressie door een hond, komen van het eigen huisdier en zijn met een juiste aanpak doorgaans relatief makkelijk te voorkomen. Maar wat als je op straa…
Hondenvoer speciaal voor kleine honden: zin of onzin?

Hondenvoer speciaal voor kleine honden: zin of onzin?

Hondenvoer is er in uiteenlopende soorten samenstellingen en maten. De keus is groot. Zo is er bijvoorbeeld speciaal voer verkrijgbaar voor puppy's, volwassen honden en voor senior honden. Sommige mer…
Tips voor het uitlaten van je hond

Tips voor het uitlaten van je hond

Over het uitlaten van of wandelen met je hond hebben hondentrainers en andere kenners van honden en hondengedrag verschillende inzichten. Wat zijn belangrijke aandachtspunten als je met je hond buiten…
Wat te doen na een hondenbeet?

Wat te doen na een hondenbeet?

Als je door een hond bent gebeten, kun je te maken hebben met kneuzingen en of een botbreuk of een of meer open wonden of wondjes, en schade aan je kleding of andere eigendommen. Het belangrijkste is…
Wat voor honden vallen een mens aan?

Wat voor honden vallen een mens aan?

Of een hond zich agressief gedraagt, hangt veel minder af van het ras dan van de vraag of zijn baas hem voldoende lichaamsbeweging geeft, hem corrigeert wanneer dat nodig is, en hem genegenheid toont.…
Gepubliceerd door Manon-troppo op 15-07-2012, laatst gewijzigd op 03-08-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.